„Познанието е само възприемане на връзката, приемането или неприемането на идеите.“ Джон Лок
Едни от нас могат да говорят много по-добре от другите, втори танцуват по-хубаво от първите. Някои пишат прекрасно и това им се oтдава с лекота, докато приятелите им са по-добри в ските или математиката и така може да правим безкрайни комбинации.
Сертифицирането ви предлага Продължаващо обучение.
Завършилите курса могат да използват наименованието „TLP сертифициран консултант“
TAVS (тест за оценка на слухови и визуални умения) е уникален инструмент за оценка на много от фините области на слуховата и зрителната преработка. Оценяваните области са важни за слушане, четене и уменията свързани с вниманието.TAVS може да ви помогне да се разберат предизвикателствата, които децата могат да имат в класната стая, поведението или у дома.
Децата Ви притежават усет да разбират дали възрастния ги изпитва или партнира, провокирайки развитието им.
The Listening Program® – Система за стимулиране на слуховата преработка.
Център Логос АБВ е Официален представител на Advanced Brain Technology за България.
Консултира и обучава специалисти в областа на слуховата преработка и терапевтични програми свързани с преработката на информация.
„Както ритъмът е основен за музиката, ритъмът е от съществено значение за живота.”
The Listening Program ® Сън е слухова помощ за съня. Програмата се слуша докато заспивате. Клинично тествана е и показва 77% ефективност. Технологията е създадена от невролози, като използва почти недоловими звуци, вградени в красива музика, създадена, за да ви помогне да заспите по-бързо и да спите по-дълго.
Логопедичен център

За метода Brain Gym

Образователна кинезиология Brain Gym® – Движението врата към ученето


От 1992г. терапевтичната програма Брейн Джим ежегодно е номинирана като една от десете резултатни обучителни техники в САЩ.
Повечето от децата, с които работим в кабинетите си или в училище вече са получили диагнози, като дислексия, аутизъм, диспраксия, хиперактивност и други. Въпреки че тези диагнози са много важни за терапията, обучението и подкрепата вкъщи и в училище не винаги могат да помогнат да се разберат индивидуалните предизвикателства, които детето изпитва.
Brain Gym се концентрира не върху симптомите, а над причините за редица трудности в четенето, писането, математиката, концентрацията, запаметяването. Чрез достъпа до този тип знание специалистите или учителите ще се стремят да помогнат на детето да развитие основни умения, които са изключително важни за учене, гледане, слушане, академичен успех и прилагането им в ежедневния живот.

 

Какво е Brain Gym®?

Brain Gym® включва серии специализирани движения, които ефективно интегрират лявото и дясното мозъчни полукълба, като правят ученето лесно. Специфичните движения на тялото стимулират обособени аспекти от функционирането на мозъка.  Движенията в метода са създадени за да активират различни когнитивни функции, включително комуникативни. Спомагат за разбирането и организацията.

Имат широко приложение и могат да се използват за подобряването на почти всяко умение, независимо дали психично или физическо, както и да се постигне емоционален баланс.

Образователната кинезиология и Brain Gym са резултат на многогодишните проучвания на американеца д-р Пол Денисън в областта на ученето и функциите на мозъка. Сега се използва в повече от 30 държави и е известен като безопасен, ефективен и иновационен образователен инструмент за самоусъвършенстване.

Движенията са лесни за научаване и изпълнение и, веднъж автоматизирани, се превръщат в ресурс за цял живот.

 

На кого помага?

Първоначално метода е създаден да помага на деца с трудности в научаването като дислексия, диспраксия и ХАДВ. Днес Brain Gym се използва за подобряване качеството на живот на хората от различни сфери и области на живота – от образование, през изкуство, бизнес, здравеопазване, спорт и за лично развитие.

Движенията могат безопасно да се използват от хора на почти всяка възраст и със степен на подвижност.

 

На какво помага?

Подобрението в интеграцията и неврологичната преработка в мозъка, които се получават в резултат от използването на Brain Gym, влияят положително на:

  • уменията за учене като – четене, писане, звуко-буквен анализ и математика
  • паметта, концентрацията и фокусирането
  • физическата координация и движенията
  • поведението
  • комуникацията, езиковите и говорни умения
  • постигането на цели, лични или професионални
  • изпитните резултати
  • себеразвитието и уменията за управление на стреса

Brain Gym е ефикасен метод и се предлага, ръководи и проследява единствено от специално обучен специалист. Важно е децата или възрастните, които навлизат в техниките да има желание и мотивация да се работи системно.