„Познанието е само възприемане на връзката, приемането или неприемането на идеите.“ Джон Лок
Едни от нас могат да говорят много по-добре от другите, втори танцуват по-хубаво от първите. Някои пишат прекрасно и това им се oтдава с лекота, докато приятелите им са по-добри в ските или математиката и така може да правим безкрайни комбинации.
Сертифицирането ви предлага Продължаващо обучение.
Завършилите курса могат да използват наименованието „TLP сертифициран консултант“
TAVS (тест за оценка на слухови и визуални умения) е уникален инструмент за оценка на много от фините области на слуховата и зрителната преработка. Оценяваните области са важни за слушане, четене и уменията свързани с вниманието.TAVS може да ви помогне да се разберат предизвикателствата, които децата могат да имат в класната стая, поведението или у дома.
Децата Ви притежават усет да разбират дали възрастния ги изпитва или партнира, провокирайки развитието им.
The Listening Program® – Система за стимулиране на слуховата преработка.
Център Логос АБВ е Официален представител на Advanced Brain Technology за България.
Консултира и обучава специалисти в областа на слуховата преработка и терапевтични програми свързани с преработката на информация.
„Както ритъмът е основен за музиката, ритъмът е от съществено значение за живота.”
The Listening Program ® Сън е слухова помощ за съня. Програмата се слуша докато заспивате. Клинично тествана е и показва 77% ефективност. Технологията е създадена от невролози, като използва почти недоловими звуци, вградени в красива музика, създадена, за да ви помогне да заспите по-бързо и да спите по-дълго.
Логопедичен център

In time

1q2q

„Както ритъмът е основен за музиката, ритъмът е от съществено значение за живота.”

Мозъкът е музикален!
Неврологията е доказала чрез функционално образно изследване на мозъка, че музиката ангажира повече области от която и да е друга дейност и ритъма е най-важният, основен аспект на музиката. Здравето на вашия мозък и връзката мозък-тяло зависят от ритъма.

Деца, тийнейджъри и възрастни могат да слушат ритъм-базираната музика на Ин Тайм (InTime), която спомага за стимулиране на осъзнаването за ритъм, концентрация, времевия усет и намалява стреса, снабдява мозъка с най-високо качество стимулация от която той се нуждае за оптимално функциониране.
Ин Тайм е персонализирана звукова програма за слухов тренинг, която включва и разлчни ежедневни забавни движения, в които се използва тялото, специален барабан и гласът ви. Всичко това е с цел да ви помага да поддържате ритъм, и да се движите в такт с ежедневието.

Създаден от експерти, Ин Тайм е органична компилация от авторски композиции, на базата на смес от световната музика с разнообразни перкусии, струнни и духови инструменти, които акцентират силата на ритъма и звукови честоти.
Ин Тайм е разработван в продължение на повече от 5 години от мултидисциплинарен екип, който стои и зад създаването на The Listening Program®. Сред създателите на програмата са: ерготерапевтът Шийла Алън, композиторът и музикант Начо Аримани, и създателят, основател и главен изпълнителен директор на Advanced Brain Technologies, Алекс Доман.

Ин Тайм включва музика от различни краища на света и е изцяло композирана и изпълнявана от Начо Аримани, който смесва ритми и различни инструменти по невероятен начин: стари и нови, от различни култури и региони по целия свят. Отличителният звук на Ин Тайм се постига чрез майсторски акцентирани оркестрирани ударни ритми и определени звукови честоти следвайки зоните на Томатис. Те играят ролята на основа за богата мелодична и хармонична структура. Записите са направени в High Definition звук в рамките на специална акустична среда, за да се улови звука и духа на над 100 инструменти; включително мембранни барабани от Западна Африка и Близкия изток, глинени барабани от Нигерия, Южна Индия и Южна Америка, инструменти от Колумбия и Бразилия, Мали, Перу, виетнамски дървени жаби, тибетски купи, индийски камбани, и мексикански свирки, заедно с чинели, гонгове, китара, чаранго, арфа, пиано, орган, перкусии, глас, и много повече. Всички заедно създават красивата, мощна и ефективна музиката на Ин Тайм.

Ин Тайм ви осигурява прогресивно ритъм-базирано обучение в четири честотни зони, стимулирайки различни области на мозъка и свързаните с тях функции по време на вашия график за слушане. Графикът е съобразен изцяло с вашите нужди. Акцентът на обучението е добре балансиран, което прави Ин Тайм подходящ за хора от всички възрасти, подкрепяйки социалните и емоционални функция и умения, слуховата преработка, комуникацията, екзекутивните функции, творческите дейности, моторната координация, реакциите към стрес, самоосъзнаването, музикалността, и др.

Може да се консултирате за системата за слушане Ин Тайм с обучен специалист. Системата се предоставя инсталирана на iPod Nano с високо-качествени слушалки, или мулти-сензорната аудио система Waves™ с костно провеждане на звука.
Всяка система Ин Тайм включва специализиран барабан и палки Ин Тайм използвани като терапевтични средства за дейностите съпътстващи програмата. Барабана към програмата е настроен на ниска честота 99Hz, която резонира с тялото и подпомага телесното осъзнаване и функции, редуцира стреса и е особено подходяща терапевтична практика при деца с аутистичен спектър, хиперактивност и обучителни затруднения.

Повече информация може да получите:

Като се свържете с международния представител на ABT за България
e-майл: logosabv.bg@gmail.com
моб. 0896 811 262 – Олга Георгиева

От страницата ни във Фейсбук:
https://www.facebook.com/pages/The-Listening-Program-Bulgaria/163698367111635?fref=ts

От официалната страница на Advanced Brain Technologies:
http://advancedbrain.com/

Видео представяне на програмата в 15 кратки серии:
https://www.facebook.com/pages/The-Listening-Program-Bulgaria/163698367111635

 

intime ОБУЧИТЕЛЕН КУРС In Time
Влезте в ритъм, бъдете в крак с времето!
Дата: 23 март, 2019г.
Такса за обучение – 370 лв.
Офис на Логос Академика, гр.София
Сертификат – Advanced Brain Technologies, САЩ

Помогнете на децата или възрастните с които провеждате терапия или обучение да подобрят мозъчната си производителност с Ин Тайм. Методът е иновативен, съдържа уникална ритъм програма, базирана на индивидуализирано слушане и ежедневни двигателни дейности. Те включват цялото тяло, глас и използването на специално настроен барабан.
Един от най-важните елементи на звука – времето, ще помогне при деца и възрастни да подържат стабилен ритъм и да се настроят в такт с ежедневните дейности.
Методът е подходящ за развитие на екзекутивни и когнитивни функции. Успешно регулира реакциите при стрес и подобрява съня. Повлиява социално – емоционалната сфера и общуването, слуховата преработка и моторната координация.
Ин Тайм включва целенасочени активни дейности подобряващи ритъма, координацията, баланса, фонологичното осъзнаване и работата с партньор и група.
Ин Тайм може да се интегрира лесно в ежедневния режим и работата на училища, детски терапевтични и обучителни центрове.
Препоръчва се при разстройства на детското развитие като аутистичен спектър, хиперактивност и дефицит на внимание, езикови, моторни и обучителни затруднения.
При деца и ученици подобрява училищното представяне, успеваемост и потенциал за развитие.
Прилага се над две годишна възраст.

Подробности за желаещите да се включат в обучение:

При подадена заявка за курс ще ви бъде предоставен въвеждащ пакет обучителни материали с които да опознаете естеството на метода.
Всички курсисти ще бъдат инструктирани как да завършат своето самостоятелно обучение предшестващо посещаването на курса. Тази информация е от съществено значение, за да сте готови да извлечете максимума от обучението на живо.
Предварителната ви подготовка завършва с кратък въпросник върху материала.

За подробности и въпроси относно тренинга може да се свържете с:
Олга Георгиева, e-mail: olga.georgieva@gmail.com или logosabv.bg@gmail.com